Blog

Vitamine G voor je interieur

Groen als medicijn

Ik las laatst een artikel waarin een Schotse arts planten als medicijn voorschrijft. Volgens de arts is er genoeg wetenschappelijk bewijs dat minstens twee uur per week doorbrengen in een groene leefomgeving zorgt voor minder stress, angst en pijn.

We kunnen ons zelfs veel beter concentreren met groen. Wist je dat er zelfs een bodembacterie bestaat die dezelfde werking heeft als serotonine?

Dat groen goed is voor onze gezondheid is al jarenlang bekend. We weten allemaal wel dat je opkikkert van een heerlijke boswandeling.

Rust en comfort in je interieur met groen

Het is al langer bekend uit de omgevingspsychologie dat alleen al het kijken naar groen, dat kan dus ook een foto of schilderij zijn met een afbeelding van een plant of boom, ons al ontspant. Wat betekent dat voor ons interieur?

We kunnen van onze huiskamer dus ook een stressreducerende ruimte maken. Je snapt het al ik ben dus een warme pleitbezorger van meer groen in je interieur. En dat kan met planten maar ook met mooie groene tinten voor je muren. Zoals in mijn serre.

Groen combineren met andere kleuren en materialen

Ik heb in mijn serre gekozen voor rust en eenvoud. Ik wilde graag een verbinding maken met de tuin. Door de muren in een krachtige mysterieuze donkergroen te schilderen.

Je ziet hoe prachtig andere groenen, zoals de bank en de planten matchen met de muren. Maar ook warme natuurlijke materialen zoals hout, jute, sisal en linnen doen het geweldig met groen. En de zwarte en witte accessoires maken het helemaal compleet.

Je begrijpt dat de serre onze favoriete plek in huis is na een drukke dag. Heerlijk relaxen en ontspannen.

Ontdek jouw kleuren

Als je merkt wat voor effect kleuren op je leven hebben, zul je ontdekken bij welke kleuren je je prettig voelt en deze steeds meer gaan toepassen in je leefomgeving. Met als resultaat een interieur dat past bij jou persoonlijkheid en waar jij je helemaal thuis in voelt.

En hierbij wil ik jou heel graag helpen.

Waarom ik dit met je wil delen

Omdat ik deze kennis met je wil delen blog ik regelmatig over dit onderwerp. Niet alleen over hoe we kleur in ons interieur kunnen toepassen, maar ook hoe we kleur kunnen inzetten om een blijer en gelukkiger mens te worden.

Wil jij ook meer kleur in je interieur? Of wil je meer weten over de invloed van kleur?

Laat dan een reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *