Blog

Waarom kleur zo goed is voor je welbevinden!

De enorme invloed van kleur

Zou je je kunnen voorstellen hoe het is om te leven in een wereld zonder kleur? Als alles grijs zou zijn? Je moet er toch niet aan denken. Het is niet alleen heel erg saai, maar kleur heeft ook veel meer functies en betekenis dan je denkt. Al heb je dat niet altijd in de gaten. Wist je dat we meer dan 90% van onze omgeving onbewust waarnemen, dus ook kleur.

Kleur prikkelt onze zintuigen

Kleur is overal om ons heen, waar licht is daar zie je kleur. Kleur helpt ons om de wereld te herkennen en vorm te geven. Kleur waarschuwt ons voor gevaar, maar het beïnvloedt ook onze stemming op fysiek, emotioneel en zelfs spiritueel niveau. Kleur creëert sfeer, maakt je vrolijk en is een fantastische uitlaatklep voor creativiteit. Kleur prikkelt al onze zintuigen!

Ontdek de wereld van kleur

Misschien reis je veel, houd je van kunst of wandel je graag in de natuur. Kleur ontdekken is om je heen kijken en bewust worden van alles wat kleur in zich draagt, bijvoorbeeld die prachtige bloem, een schilderij, de kleuren van een herfstbos of een prachtige lap stof die je hebt meegenomen van een verre reis. Maar om je leven en interieur kleur te geven moet je eerst gaan ontdekken wie jij bent en waar jij van houdt.

Ontdek jouw kleuren

Als je merkt wat voor effect kleuren op je leven hebben, zul je ontdekken bij welke kleuren je je prettig voelt en deze steeds meer gaan toepassen in je leefomgeving. Met als resultaat een interieur dat past bij jou persoonlijkheid en waar jij je helemaal thuis in voelt. En hierbij wil ik jou heel graag helpen.

Waarom ik dit met je wil delen

Omdat ik deze kennis met je wil delen blog ik regelmatig over kleur. Niet alleen over hoe we kleur in ons interieur kunnen toepassen maar ook hoe we kleur kunnen inzetten om een blijer en gelukkiger mens te worden.

Wil jij ook meer kleur in je interieur? Of wil je meer weten over de invloed van kleur?Laat dan een reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *