Waarom een kleuradvies?

Keuzestress, welke kleur?

Misschien vraag je je af: past deze kleur wel bij de rest van mijn meubels en mijn accessoires?

waaierEr is ook zo veel keuze aan merken, kleurconcepten en soorten verf, je ziet door de bomen het bos niet meer. En je wilt natuurlijk een miskoop voorkomen, dat kost je immers veel tijd en geld.

Misschien ken je het wel: in de winkel zag de kleur er op dat staaltje heel mooi uit, maar eenmaal thuis op de muur valt het ontzettend tegen. Blijkt de kleur in het echt heel anders over te komen. Een groot nadeel van de kleine staaltjes uit de winkel is dat ze een totaal verkeerd beelden geven van de kleuren. Ten eerste valt het vaak donkerder uit en ten tweede beïnvloeden de kleuren op de stalen elkaar.

En verder moet je bij het kiezen van kleur ook rekening houden met de grootte van de ruimte, de ligging, de lichtinval, welke lichtbronnen er zijn enz.

Kleur heeft namelijk de eigenschap dat deze continu verandert onder verschillende omstandigheden. Overdag ziet een kleur er bijvoorbeeld heel anders uit dan ‘s avonds bij lamplicht. En een kleur in een ruimte op het noorden oogt weer heel anders dan dezelfde kleur in een ruimte op het zuiden.

Kortom de juiste kleuren bepalen is toch niet zo eenvoudig. Het kan je ook zo’n keuzestress bezorgen dat je uiteindelijk weer op wit uitkomt. En dat wil je natuurlijk niet!

Ik kan je helpen die keuze makkelijker te maken met een persoonlijk kleuradvies. Zodat je zeker bent van een fantastisch resultaat: een interieur vol inspirerende kleuren, een interieur dat helemaal uitstraalt wie jij bent en waar je intens van geniet en waar je nog jaren mee vooruit kunt!

Maak een afspraak