Kleuradvies voor bedrijven

Wist je dat de kleuren op de werkplek een enorme invloed kunnen hebben op ons welzijn en onze productiviteit? Het is zelfs zo dat als je kleuren op een verkeerde manier toepast je last kunt krijgen van afnemende concentratie, irritatie, vermoeidheid en hoofdpijn. Hiervoor is steeds meer wetenschappelijk bewijs. Helaas wordt kleur maar al te vaak ingezet om een interieur ‘op te leuken’. Maar kleur is meer, veel meer dan alleen maar decoratie.

Waarom een goed kleurenconcept zo belangrijk is

Als je kleuren op een slimme manier inzet kunnen ze ons gevoel en gedrag positief beïnvloeden, waardoor de productiviteit en concentratie toenemen. Of dat kalmte en rust juist bevorderd worden daar waar je dat wenst. Je kunt kleur bovendien ook inzetten om de verkoop van producten en diensten te bevorderen. Of om je beter te kunnen orienteren zodat je je sneller en moeitelozer kunt verplaatsen in het gebouw.

De kracht van Agnes ligt in het vertalen van kernwaarden en organisatiedoelstellingen naar een creatief concept. Bij de toepassing van het concept geeft zij alle ruimte voor onze inbreng en denkt zij actief mee aan oplossingen. – Rob Hopman, VSM Geneesmiddelen

Waarom Liefde voor Kleur je kan helpen

Liefde voor Kleur ontwerpt kleurconcepten met een positief effect op het gedrag van mensen. Hierbij staan de kernwaarden van het bedrijf, de zintuiglijke beleving en de emoties van de gebruiker centraal. Dit levert ruimtes op waar mensen zich goed en ontspannen voelen en het algemeen welzijn wordt bevorderd.

Liefde voor Kleur heeft een hele persoonlijke benadering gebaseerd op een methodische en holistische werkwijze, waarbij toepassing van de kleurenleer en de kennis van de omgevingspsychologie worden ingezet.

Ben je ook nieuwsgierig geworden wat kleur op jouw werkplek kan betekenen? Of lijkt het je leuk om een korte presentatie te krijgen over kleurbewustzijn en welzijn op de werkplek? Neem dan contact met mij op.

Maak een afspraak